Medailová účast plavců AŠMB na MČR v dálkovém plavání

Poslední víkend prázdnin, většina lidí si užívala zbytky volna, nikoli však plavci. Především ti dálkoví. Elita plavců – „dálkařů“ měřila své síly v rámci MČR dálkového plavání ve vodním kanále v Račicích. Z mladoboleslavského klubu vyrazili do boje tři plavci – Blanka Grulichová, Jiří Janovský a Martin Brucha.

Pro všechny naše tři plavce to byla premiéra na půdě MČR dálkového plavání, tradiční účastníci minulých let z mladších ročníků tentokrát nejeli, tak se náš oddíl musel spolehnout na ty nejzkušenější, i když zrovna v případě dálkového plavání nováčky. Všichni tři se postavili na nejkratší trať – 1km. Nejlepší umístění vyplaval Jirka, když skončil bronzový po tvrdém souboji s více jak 100 závodníky na startu. Blance unikla těsně medaile, a to jen díky tomu, že byla kategorie dospělých spojena s kategorií kadetek, čímž se před naši závodnici dostala jedna mladší. Ani Martin Brucha neplaval špatně a skončil mezi českými muži na 14. místě.

Premiérová účast našim Masters tedy vyšla téměř na výbornou, a to sezóna teprve začíná. Úspěšný začátek sezóny rozhodně motivuje před nadcházejícím „mistrákem“ v České Lípě, který se bude konat sice až v listopadu, ale čas letí.