Plavci AŠMB podpořili charitativní akci Prague city swim

V sobotu v pražském Podolí se kousek od vodárny ve vltavských vodách konal již devátý ročník akce Prague city swim na podporu boje proti ALS, tedy amyotrofické laterální skleróze. Celá akce se koná pod záštitou organizace ALSA, která sdružuje pacienty a profesionály se zájmem o toto onemocnění. Plavci z AŠMB byli na akci již potřetí, aby tak podpořili dobrou věc. Celá akce se nesla ve velmi radostném duchu, navzdory tomu, čím si lidé, trpící touto nemocí procházejí.

Soutěžilo se v těchto disciplínách: 1600m plavání, 800m plavání, 200m fun závod a 1600m závod mega-paddleboardů. Za náš oddíl startovali tři plavci – Blanka Grulichová, Jirka Janovský a trenér A-týmu Michal Suchý. Každý ze závodů se startoval v několika vlnách, každá vlna byla pod záštitou jiného pacienta, a také proto, aby se závodníci ve vodě neumačkali.

Blanka nastoupila v první vlně závodu na 1600m a vylezla z vody jako první, nejen mezi ženami, ale i muži, musela pak sledovat další vlny a čekala na konečné pořadí. Nakonec se před ní dostala pouze jedna závodnice, shodou okolností zrovna několikanásobná mistryně Evropy v ledovém plavání Andrea Klementová, která je momentálně v přípravě na přeplavání kanálu La Manche. To znamenalo celkově druhé místo mezi ženami. Michal Suchý nastoupil též k delší trati a ačkoli není plavání jeho dominantní disciplínou, skončil na hezkém 15. místě. Jirka pak nastoupil ke kratší trati na 800m a vyhrál jí rozdílem třídy, druhý v pořadí byl za ním dvě minuty.

Jako třešnička na dort byl pak závod mega paddleboardů, který mohlo jet až 7 lidí na jednom paddleboardu. Naši závodníci spojili síly s týmem bratří Svobodů (pozn. – David Svoboda je olympijským vítězem v moderním pětiboji) Kalokagathia. Ačkoli skoro nikdo z týmu na paddleboardu nikdy nestál, tak se zadařilo „urvat“ třetí místo o pouhých 6 vteřinek.

Celou charitativní akci pak završila afterparty, kde naši závodníci oslavili zasloužené vítězství. Rádi jsme tedy tímto podpořili dobrou věc a příští rok určitě zopakujeme, třeba i početnější účastí 😉